Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen T5 Transporter 2013

aikuismatkustajien suoja 28 pistettä (79 %)
lasten suoja 36 pistettä (74 %)
jalankulkijatörmäys 10 pistettä (32 %)
turvavarusteet 4 pistettä (57 %)

Volkswagen T5 Transporter sai tulokseksi 4 tähteä

Volkswagen T5 Transporterin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kuljettajan istuimessa on turvavyömuistuttimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenteiden arvoitiin aiheuttavan loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille.

Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan kaikille vartalonosille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan, vatsanseutu riittävän suojan ja pää sekä lantio hyvän suojan. Peräänajoa seuraavaan piiskaniskuvamman suoja arvioitiin vähäiseksi analysoimalla etu- ja takaistuimien sekä niiden pääntukien muotoja.

Lapsimatkustajien suoja

T5 Transporter sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Etutörmäystestissä 3-vuotiasta kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istunutta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liian voimakasta. Sivutörmäystestissä se sekä 1,5-vuotiasta simuloiva nukke pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selvää tietoa turvatyyny tilasta, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä ei ole varoitettu selvästi auton sisätiloissa.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi huonosti jalankulkijan jalkoja ja jäi ilman pisteitä. Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle vaihteli huonon ja vähäisen välillä. Sen sijaan tuulilasi suojasi päätä hyvin.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste sekä henkilö- että tavarankuljetukseen suunnitelluissa malleissa. Myös kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste. Kuljettajan asettamaa huippunopeudensäädintä ei ole saatavilla T5:een.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  T5 Transporter
 • Autoluokat:

  Pikkubussit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  32%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%