Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Polo 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (90 %)
lasten suoja 42/49 (86 %)
jalankulkijatörmäys 15/36 (41 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Volkswagen Polo sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Polon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä yhdistetty sivuturvatyyny ja päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti hyvin muotonsa etutörmäystestissä. Polo sai täydet pisteet etumatkustajalle antamastaan suojasta. Kuljettajan kohdalla vain ohjauspylväs saattaa aiheuttaa reisien loukkaantumisriskin. Sivutörmäystestissä Polo menetti pisteen osan rintakehän suojauksessa. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja arvioitiin vähäiseksi. Myös piiskaheilahdustestissä suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Polo sai täydet pisteet puolitoistavuotiaalle ja kolmevuotiaalle lapsimatkustajalle tarjoamastaan suojasta sekä etu- että sivutörmäystestissä. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutetaan kiinteällä ohjeella.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi pääosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta ulkoreunan jäykkien rakenteiden antama suoja oli heikko. Konepeiton etureunan antama suoja arvioitiin vähäiseksi. Konepeiton keskiosa suojasi hyvin niiltä kohdin, joihin lapsen pää todennäköisimmin iskeytyy, mutta reunoilla suoja oli vähäinen. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien antama suoja oli heikko.

Turvavarusteet

Polossa on turvavyömuistuttimet kaikille matkustajille. Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena joihinkin malleihin osassa maita. Niiden mallien myynti, joissa ajonvakautusjärjestelmä on vakiona, ylittää Euro NCAPin vaatimukset. Polo palkittiin näin pisteellä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Polo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  41%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%