Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Polo 2000

etutörmäys 11 (69)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 13 (36%)

Vahvana autona Polo suojaa aikuiset matkustajansa hyvin ja testin kokonaistulos oli hyvä. Rakenne säilyi hallittuna ja kuljettajan ovi voitiin avata törmäyksen jälkeen. 3-vuotiaan turvaistuin oli ajoneuvokohtainen, asennettuna takaistuimeen ISOFIX-kiinnikkeillä. Turvaistuin ei pitänyt lapsen päätä istuimen sisäpuolella kummassakaan testissä.

Etutörmäys

Ohjauspyörän vertikaalinen liike ylitti sallitut rajat, mikä saattaa aiheuttaa vaaran pienikokoisille kuljettajille. Auto on varustettu etuturvavöiden esikiristimillä ja turvapysäyttimillä, joiden tarkoitus on estää äkillinen liike eteenpäin törmäystilanteessa ja vähentää rintakehään kohdistuvaa kuormitusta. Nämä suojasivat etumatkustajia hyvin. Kojelaudan alapuoliset kovat rakenteet aiheuttavat loukkaantumisvaaran kuljettajan polviin ja reisiin. Jarrupolkimen liike taaksepäin aiheuttaa myös vaaran kuljettajan jaloille. Takaistuimen keskipaikalla on vain kaksipistevyö, joka aiheuttaa vakavan loukkaantumisriskin selkärankaan ja mahaan.

Sivutörmäys

Ikkunalasi säilyi ehjänä, mikä on harvinaista, ja kuljettajan pää osui ikkunaan aiheuttaen vakavan loukkaantumisriskin. Vartalon muut alueet säilyivät suojattuina, mutta rintakehän rasitus väheni testinuken ja istuimen ominaisuuksista johtuen tavalla, joka ei vastaa tositilannetta. Polo sai kaikkiaan hyvän arvosanan sivutörmäystestistä.

Lasten turvaistuin

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste, mutta turvaistuimen varoitusmerkinnät puutteellisia. Asennusohjeet ovat epäselvä kaavio ja irrotettava tarra tuulilasissa, eikä kumpikaan varoita loukkaantumisesta tai hengenvaarasta. 3-vuotiaille suositellaan ajoneuvokohtaista turvaistuinta, jonka suoja oli pettymys. Turvaistuin jätti pään suojattomaksi sekä etu- että sivutörmäyksessä. Selkä menosuuntaan sijoitettu 1-vuotiaan istuin kiinnitetään aikuisten turvavöillä ja lapsen jalat jäävät matkustajan istuimille. Tämä on kyseenalainen ratkaisu pienessä autossa. 1-vuotiaan pää ei pysynyt istuimen suojissa etutörmäystestissä, ja turvavöiden oikea kiinnitys on hankalaa kahden vaihtoehtoisen kiinnitystavan vuoksi.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijaturvallisuus on heikko; auton etuosa kohdistaa rajuja iskuja sääriin ja lantioon. Polon kaikki pisteet tästä testistä tulivat päähän kohdistuneista iskuista.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Polo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä