Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Golf Sportsvan 2014

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (87 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (62 %)
turvavarusteet 10 pistettä (73 %)

VW Golf Sportsvan sai tulokseksi 5 tähteä

VW Golf Sportsvanin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Golf Sportsvanin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja matkustaja sai hyvän suojan. Volkswagen osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Testinuket osoittivat myös, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja Volkswagen sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta rintakehää, jonka suoja oli vähäinen. Etuistuimet, takaistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Golf Sportsvan sai testeissä täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, vaikkakin niskan suoja oli vain kohtuullinen. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autossa on selvästi varoitettu turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn kytkemistä pois. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli valtaosin huono, eikä se saanut pisteitä. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Golf Sportvanissa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet vakiovarusteina. Kuljettajan asettaman huippunopeuden rajoitin on saatavana lisävarusteena ja sen odotetaan olevan varusteena suurimmassa osassa myytäviä Golf Sportsvaneja. Järjestelmä vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Automaattinen hätäjarrutus (AEB) on myös saatavana lisävarusteena. Koska se ei ole vakiovarusteena, sen kaupunkinopeuksien automaattijarrutusta ei arvioitu, mutta kovempien nopeuksien toiminto täytti Euro NCAP:n vaatimukset. Kaistallapysymisavustin on saatavana lisävarusteena, mutta järjestelmällä varustettujen autojen määrän ei odoteta nouseva riittävän korkeaksi, jotta se täyttäisi Euro NCAP:n vaatimukset.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Golf Sportsvan
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  87 %
 • Lasten turvallisuus:

  85 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  62 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  73 %