Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Golf 2009

aikuismatkustajien suoja 35/36 (97%)
lasten suoja 41/49 (84%)
jalankulkijatörmäys 22/36 (61%)
turvavarusteet 5/7 (71%)

Volkswagen Golf sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Golfin tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2008, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Golfin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polvityyny. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Myös takaistuimien reunapaikkojen turvavöissä on voimanrajoittimet. Samoilta paikoilta löytyy myös Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin.

Aikuismatkustajien suoja

Golfin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa: A-pilari siirtyi taaksepäin alle 10 mm. Etumatkustajan suoja oli hyvä koko vartalon osalta. Kuljettajan polvia ja reisiä suojaa polviturvatyyny. Volkswagen pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Golf sai täydet pisteet pylväskokeesta. Sivutörmäyksessä se menetti pisteen osia rintakehän suojan osalta. EuroNCAP:n testin jälkeen Volkswagen kuitenkin paransi sivutyynyjensä toimintaa. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin hyväksi

Lasten suoja

Golf sai täydet pisteet molempien testinukkejen suojasta. Pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska varoitustarra istuimen vääränlaisesta käytöstä etuistuimella oli epäselvä, eikä sitä ollut kiinnitetty pysyvästi. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mutta turvatyynyn tila jäi kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli merkitty selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Myös konepeiton etuosa arvioitiin paikoitellen hyväksi. Lapsen pään todennäköisten iskemäkohtien osalta konepeitto arvioitiin valtaosin hyväksi. Aikuisen kohdalla suoja oli kuitenkin heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Golf-versioissa. Golfissa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Golf
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  97%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  61%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%