Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Golf 2008

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 22 (61%)
lasten suoja 41 (84%)

Volkswagen Golf sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Golfin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polvityyny. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Myös takaistuimien reunapaikkojen turvavöissä on voimanrajoittimet. Samoilta paikoilta löytyy myös Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin.

Etutörmäystesti

Golfin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa: A-pilari siirtyi taaksepäin alle 10 mm. Etumatkustajan suoja oli hyvä koko vartalon osalta. Kuljettajan polvia ja reisiä suojaa polviturvatyyny. Volkswagen pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Golf sai täydet pisteet pylväskokeesta. Sivutörmäyksessä se menetti pisteen osia rintakehän suojan osalta. EuroNCAP:n testin jälkeen Volkswagen kuitenkin paransi sivutyynyjensä toimintaa.

Lapsiturvallisuus

Golf sai täydet pisteet molempien testinukkejen suojasta. Pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska varoitustarra istuimen vääränlaisesta käytöstä etuistuimella oli epäselvä, eikä sitä ollut kiinnitetty pysyvästi. Myös turvatyynyn tila jäi kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli merkitty selvästi.

Turvavyömuistutin

Golfissa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Myös konepeiton etuosa arvioitiin paikoitellen hyväksi. Lapsen pään todennäköisten iskemäkohtien osalta konepeitto arvioitiin valtaosin hyväksi. Aikuisen kohdalla suoja oli kuitenkin heikko.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Golf
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä