Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Beetle 2000

etutörmäys 10 (63)
sivutörmäys 16 (89%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Auton vakaa rakenne suojaa matkustajia hyvin.
Sivutörmäystestissä VW Beetle sai täydet pisteet. Vaikka ovi avautui sivutörmäyksessä, tämä havaittiin tositilanteen vastaiseksi koska sivulta törmäävä esine tarttui oven kahvaan ja avasi oven. Takaistuimen ALR/ELR –tyyppiset turvavyöt ovat sovitettavissa paremmin turvaistuimia suojaavalla tavalla. Tästä mahdollisuudesta Beetlessä ei ole ohjeita, eikä turvavöiden asennuksiin tehty muutoksia testissä. Suurimmat puutteet Beetlessä löytyivät törmäyksessä jalankulkijaan, josta ei tullut ainoatakaan pistettä.

Etutörmäys

Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt on integroitu turvavöiden esikiristimiin ja turvapysäyttimiin. Tästä huolimatta sekä kuljettajan että matkustajan rinnan alueelle kohdistui huomattava kuormitus. VW on panostanut voimakkaasti kuljettajan ja etumatkustajan jalkojen suojaukseen. Ohjauspyörän alapuolinen komposiittiteräslevy suojaa lukuisilta jäykiltä rakenteilta ja teräspuskuri suojaa matkustajien muita alueita. Testiryhmän mukaan näiden rakenteiden vaikutukset saattavat kuitenkin aiheuttaa pistemenetyksiä.

Sivutörmäys

Beetlen sivuturvatyyny toimi hyvin tukien istuimen reunaa ja testinuken rinnan aluetta. Kylkiluut osuivat istuimen reunaan ja turvatyynyyn. Ovien vaahtomuoviset pehmusteet siirsivät törmäyksen kuormitusta lantioon, eivätkä ne rikkoutuneet törmäyksessä.

Lasten turvaistuin

Autosta puuttuivat selkeät ohjeet lasten turvaistuimen etuistuimelle sijoittamisesta aiheutuvista vaaroista. VW:tä kehotetaan ottamaan huomautus vakavasti ja asentamaan kiinteät ja selkeät varoitukset Beetleen. Testissä käytettiin kahta erilaista, VW:n suosittelemaa turvaistuinta. 18 kuukauden ikäisen istuin asennettiin selkä menosuuntaan ja kolmivuotiaan istuin oli erityisesti Beetleen suunniteltu, joka kiinnitetään varta vasten asennettuihin kiinnikkeisiin. Jälkimmäinen ei toiminut testissä hyvin.

Törmäys jalankulkijaan

Konepellin aiheuttamista vaurioista Beetle sai kohtuulliset arvostelut, jalkoihin kohdistuneista iskuista sen sijaan erittäin heikot.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Beetle
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä