Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Amarok 2010

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 32 pistettä (64 %)
jalankulkijatörmäys 17 pistettä (47 %)
turvavarusteet 4 pistettä (57 %)

Volkswagen Amarok sai tulokseksi 4 tähteä

Volkswagen Amarokin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Autossa on yhdistetty sivuturvatyyny ja päätä suojaava turvatyyny.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volkswagen pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Testinukke altistui ihmisvartalon kestokyvyn ylittäville voimille, minkä vuoksi auto ei saanut rintakehän suojasta yhtään pistettä. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa niskan saama suoja oli vähäistä.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä, vaikka rintakehästä mitatut vertikaaliset kiihdytysvoimat ylittivät suositellut arvot. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Varoitus selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttämisestä ilman turvatyynyn kytkemistä ensin pois käytöstä oli epäselvä ja huonosti sijoitettu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna antoi puolestaan huonon suojan. Konepeiton antama suoja oli valtaosin hyvä aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta huono lapsen pään iskukohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on vakiovaruste kuljettajan istuimella.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Amarok
 • Autoluokat:

  Pick-upit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  47%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%