Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota RAV4

Toyota RAV4 sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota RAV4:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille hyvää suojaa. Toyota osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä sekä kuljettajalle että takamatkustajalle.

Sivutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää suojaa kaikille kriittisille vartalon osille. Sama tulos oli voimakkaammassa pylvästestissä, mutta sivuturvatyyny jäi kiinni sisustuksen paneeliin ja tuomittiin lauenneeksi huonosti. Tämän seurauksena pään suojaus laskettiin hyvästä riittäväksi molemmissa sivutörmäystesteissä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti hyvää suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sai täydet pisteet toiminnastaan taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää tai riittävää suojausta sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalle nukelle. Sivutörmäystestissä kaikkien vartalon kriittisten osien suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä suurimmalla osalla pinnastaan. Puskuri tarjosi jalankulkijan jaloille hyvän suojan kaikissa testikohdissa. Samoin täydet pisteet tuli lantion suojasta.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät sekä muut ajoneuvot. Testeissä järjestelmä toimi hyvin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kohdalla.

Turvavarusteet­­­

RAV4:ssä on turvavyömuistuttimet etu- ja takapenkeillä. Nopeusavustin käyttää kameraa tunnistaakseen nopeusrajoitukset ja tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden asettaa nopeusrajoitin asianmukaisesti. Kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla ja voi auttaa myös vakavammissa tilanteissa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla ja törmäykset vältettiin tai niitä lievennettiin melkein kaikissa tilanteissa.

Kokonaisarvio:

0/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  RAV4
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  77%
  100%