Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Corolla 2002

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)

Corolla selvisi testeistä johdonmukaisen hyvin. Etutörmäyksessä korin rakenne säilyi ehjänä. Sivutörmäyssuoja oli niin ikään hyvä, vaikka Corollassa ei ole rintakehää suojaavaa sivuturvatyynyä. Lasten turvaistuinten suoja ei ollut hyvä, kolmivuotias jäi vaille suojaa etutörmäyksessä ja puolitoistavuotias molemmissa testeissä. Jalankulkijaturvallisuus oli kuitenkin keskimääräistä parempi.

Etutörmäys

Kori ja turvavyöt suojaavat matkustajat hyvin. Pienten autojen yleinen ongelma on kuljettajan polvien heikko suoja. Corollassa tämä ilmenee ohjauspylvään, ohjauslukon ja ohjaustehostimen aiheuttamina loukkaantumisriskeinä. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyön suoja on kaksipisteturvavyötä parempi, mutta testaajat kritisoivat turvavyön käytön olevan mahdollista takaistuimen selkänojan ollessa irrallaan, mikä saattaa olla vaarallista.

Sivutörmäys

Sivutörmäyssuoja oli hyvä jopa ilman sivuturvatyynyjä. Testinuken pään takaraivo osui kuitenkin B-pilariin, jota pehmusti vain muovinen päällyste. Kylkiluut osuivat istuimen reunaan, B-pilariin ja oveen. Istuimen reuna ja rikkoutunut oven käsinoja kuormittivat mahaa. Lantioon kohdistui oven kehyksen aiheuttama kuormitus.

Lasten turvaistuin

Kolmevuotiaan ISOFIX-turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan ja suoja oli etutörmäyksessä kohtalainen, sivutörmäyksessä heikompi. Puolitoistavuotiaan turvaistuin asennettiin selkä menosuuntaan ja suoja oli kyseenalainen molemmissa testeissä. Selkä menosuuntaan asennettu turvaistuin oli selvästi liian suuri Corollaan ja hankala yhdeksän kuukauden ikäiselle lapselle.

Törmäys jalankulkijaan

Konepellin keskiosa suojasi melko hyvin päähän kohdistuneissa iskuissa, mutta lokasuojat ja etuosa olivat ankaria. Kaikkiaan yksi testin parhaista tuloksista.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Corolla
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä