Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Avensis 2003

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 8 (22%)

Avensis suojasi matkustajansa hyvin. Korin rakenne säilyi vakaana ja Avensis sai sivutörmäystestistä täydet pisteet. Etutörmäystestin tulos jäi vain kaksi pistettä maksimipisteistä. Kuljettajan etuturvatyynyn toiminta mukautuu kuljettajan koon ja painon mukaan ja auton etukulmissa on anturit. Kuljettajan polvia suojaava turvatyyny aktivoituu yli 40 km/h nopeudella tapahtuvissa törmäyksissä. Avensis on varustettu kuljettajan ja etumatkustajan turvavöiden käytöstä muistuttavalla järjestelmällä. Kolmivuotiaan lapsen turvaistuin kiinnitetään ISOFIX-kiinnikkeillä ja istuimen yläpuolisella hihnalla, mutta istuimen antamassa suojassa havaittiin puutteita. Suoja jalankulkijoille oli heikko, erityisesti polvet ja sääret olivat vaarassa loukkaantua.

Etutörmäys

Kaksivaiheiset turvatyynyt suojaavat kuljettajan ja etumatkustajan hyvin rajuissakin törmäyksissä. Kuljettajan etuturvatyynyn toiminta mukautuu kuljettajan koon ja painon mukaan. Kuljettajan ja etumatkustajan rintakehät, päät ja niskat olivat hyvin suojattuja. Kuljettajan polvien suojaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja tätä tarkoitusta palveleva turvatyyny osoittautui hyvin toimivaksi. Jalkatilan pehmusteet kuljettajan jalkojen ympärillä suojasivat hyvin ja jalkatilan muoto säilyi ehjänä etutörmäyksessä. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin.

Sivutörmäys

Täydet pisteet sivutörmäystestissä. Avensis on varustettu kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyillä sekä edessä ja takana päätä suojaavilla turvatyynyillä.

Lasten turvaistuin

Turvaistuimen asennuksesta etumatkustajan paikalle varoitetaan asianmukaisilla, kiinteillä merkinnöillä. Takaistuimen kaikki turvavyöt ovat lukittavissa suojan parantamiseksi. Kolmivuotiaan kasvot menosuuntaan asennettu turvaistuin kiinnitettiin ISOFIX-kiinnikkeillä ja istuimen yläpuolisella hihnalla. Pää oli suojattu etu- mutta ei sivutörmäyksessä. Lapsen rintakehä oli myös vaarassa loukkaantua etutörmäyksessä. Pienemmän lapsen selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa pää oli hyvin suojattu, mutta rintakehä ja niska olivat vaarassa loukkaantua.

Törmäys jalankulkijaan

Puskuri ja konepellin etureuna eivät suojanneet jalankulkijoita. Konepellin keskiosa oli kuitenkin pehmeämpi, mikä vaimentaa lapsen päähän kohdistuvia osumia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2003
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Avensis
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä