Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Avensis 1998

Etu 8 (50%)
sivu 15 (83%)
kaikkiaan 23 (68%)
jalankulkija 16 (44%)

Toyota Avensis esiteltiin heinäkuussa 1997 EuroNCAP:n perheautotestin jälkeen. Toyota kustansi Avensiksen testin, ja tulokset ovat verrattavissa kilpaileviin malleihin. Ilman sivuturvatyynyjäkin Avensiksen sivutörmäyssuoja oli tämän luokan paras ja Avensis täyttää lokakuussa 1998 voimaantulevat uusien autojen sivutörmäysnormit. Jalankulkijoiden pään suoja oli keskimääräistä parempi, puskuri suojasi kuitenkin heikosti. Avensis sai etu- ja sivutörmäystestistä 3 tähteä ja törmäyksestä jalankulkijaan yhden tähden.

Etutörmäys

Matkustamon rakenne säilyi ehjänä ja kaikki ovet voitiin avata normaalisti törmäyksen jälkeen. Etuturvatyynyt suojasivat kuljettajan ja etumatkustajan päät hyvin. Etuturvavöiden aiheuttaman kuormituksen perusteella kuljettajan rintakehän suoja arvioitiin heikoksi ja etumatkustajan riittäväksi. Ohjauspylvästä ympäröivät kovat rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan polviin, reisiin ja lantioon. Ohjauspylvästä ympäröivä pehmuste esti kuitenkin ohjauslukon osumat näille alueille. Jarrupolkimen liiallinen taaksepäin työntyminen on estetty kiinnikkeellä.

Sivutörmäys

Kuljettajan rintakehän suoja oli riittävä, vaikka Avensiksessa ei ole sivuturvatyynyjä. Istuimen muotoilun ansiosta kuljettaja oli suojassa oven ja B-pilarin osumilta. Maha oli hyvin ja lantio riittävästi suojattu.

Lasten turvaistuimet

Turvaistuimet ovat lukittavissa paikoilleen takaistuimen reunapaikkojen turvavöillä. Lukituksen ohjeet löytyvät turvavöiden koteloista. Selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennettavan turvaistuimen aiheuttamasta vaarasta varoittavat kaavio ja kaksi tekstitarraa. Testissä käytetyt turvaistuimet olivat yhteensopivia auton turvavöiden kanssa ja istuimet suojasivat pään etutörmäyksessä. Sivutörmäyksessä kolmivuotiaan pää jäi kuitenkin vaille suojaa.

Törmäys jalankulkijaan

Puolet lapsen päähän kohdistuneista osumista täytti ehdotetut normit, kahden osumakohdan suoja oli heikko ja yhden erittäin heikko. Aikuisten pään osumakohtien suoja oli keskimääräistä parempi. Neljän osumakohdan suoja oli heikko ja kahden erittäin heikko. Konepellin reunan osumakohdista kaksi arvioitiin heikoksi samoin puskurin suoja.

Mallin historia ja turvavarustelu

Avensis esiteltiin 1998. Vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. EU-maissa vakiovarustukseen kuuluu myös ohjaustehostin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  1998
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Avensis
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä