Suzuki Swift (VARUSTEPAKETILLA)

aikuismatkustajien suoja 33,5 pistettä (88%)
lapsimatkustajien suoja 36,9 pistettä (75%)
jalankulkijan suoja 29,4 pistettä (69%)
turvavarusteet 5,4 pistettä (44%)

Suzuki Swift lisävarusteilla sai tulokseksi 4 tähteä

Suzuki Swift:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäistä, mutta muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä Swift suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli heikkoa. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ”Radar Brake Support” tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi riittävän hyvin taajamanopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli huono ja niskan suoja heikko. 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäistä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille lukuun ottamatta 10-vuotiasta simuloivan testinuken rintakehää, jonka suoja oli huono. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja oli valtaosin hyvä, lukuun ottamatta muutamaa heikkoa tai huonoa tulosta.

Turvavarusteet

Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ”Radar Brake Support” toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Kuljettajan asettama nopeusrajoitin on saatavina lisävarusteena.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Swift (VARUSTEPAKETILLA)
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  44%
  100%