Suzuki Baleno 2016

aikuismatkustajien suoja 30,8 pistettä (80 %)
lapsimatkustajien suoja 36,1 pistettä (73 %)
jalankulkijan suoja 27,6 pistettä (65 %)
turvavarusteet 3 pistettä (25 %)

Suzuki Baleno sai tulokseksi 3 tähteä

Suzuki Balenon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja ja etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Suzuki Balenolle on tehty kaksi arviointia: toinen perustuu vakiovarusteena oleviin turvavarusteisiin ja toinen lisävarusteena saatavaan ”Radar Brake Support”-turvavarustepakettiin. Tämä arvio koskee pelkillä vakioturvavarusteilla varustettuja autoja.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat rintakehää lukuun ottamatta saivat hyvän suojan. Rintakehän suoja oli riittävä. Testinuken lukemat osoittivat rintakehän suojan olevan vähäinen. Muiden vartalonosien suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä.

Sivutörmäystestissä testinukke sai hyvän suojan. Pään suojan pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska päätä suojaava turvaverho ei täyttynyt kunnolla pylvästestissä (katso ”Lapsimatkustajien suoja”). Pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko, ja pään suojan pisteitä vähennettiin, koska päätä suojaava turvaverho täyttyi vain osittain.

Sekä etuistuimet ja pääntuet että takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Automaattinen ”Radar Brake Support -hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste, joten sen toimintaa ei arvioitu.

Lapsimatkustajien suoja

Kuusi- ja 10-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan eikä eteenpäin suuntautuva liike ollut liiallista. 10-vuotiasta simuloivan nuken niskaan kohdistui kuitenkin kovia voimia. Kuusivuotiasta simuloiva nukke sai vähäisen suojan niskalleen ja rintakehälleen. Sivutörmäystestissä päätä suojaava turvaverho ei täyttynyt riittävästi, minkä vuoksi 10-vuotiasta simuloivan nuken pää osui auton rakenteisiin C-pilarin kohdalla. Osuma aiheutti erittäin voimakkaan hidastusvoiman, ja suoja arvoitiin huonoksi. Myös rintakehän lukemat osoittivat, että suoja oli heikko.

Kuusivuotiasta simuloivalla nukella käytössä olleen turvaistuimen sivutuen havaittiin rikkoutuneen testissä. Video paljasti, ettei pää pysynyt hyvin paikoillaan ja sen riski osua auton rakenteisiin oli kohonnut.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Pään suoja oli heikko vain tuulilasin jäykkien pilareiden kohdalla. Lantion saama suoja vaihteli hyvän ja heikon välillä. Balenoon ei ole saatavilla jalankulkijatunnistuksella varustettua automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Turvavarusteet

Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Lisävarusteena saatava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei ollut mukana arvostelussa. Enimmäisnopeudensäädin on myös lisävaruste, eikä se kuulu lisävarusteena saatavaan Radar Brake Support -pakettiin, joten sitä ei huomioitu arvostelussa. Balenoon ei ole saatavilla kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Baleno
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  25%
  100%