Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Suzuki Alto 2009

aikuismatkustajien suoja 20/36 (55 %)
lasten suoja 23/49 (46 %)
jalankulkijatörmäys 13/36 (35 %)
turvavarusteet 2/7 (29 %)

Suzuki Alto sai tulokseksi kolme tähteä.

Alton turvavarusteluun kuuluvat etumatkustajien yksivaiheiset etuturvatyynyt ja etumatkustajien rintakehää suojaavat turvatyynyt. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja kuljettajalle on turvavyömuistutin. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Alton matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin riskin etumatkustajien polville ja reisille. Kuljettajaa simuloivasta testinukeista voitiin havaita, että Alton antama suoja alaraajoille oli vähäistä. Sivuturvatyynyt ovat saatavana lisävarusteena osaan Alto-malleista. Rintakehää suojaavien turvatyynyjen oletetaan olevan useimmissa myytävissä Altoissa, joten se oli mukana myös testissä. Sen sijaan päätä suojaava turvaverhoa ei ollut testiautossa. Näin ollen pylvästestiä ei suoritettu. Sivutörmäyksessä Alto antoi rintakehälle vähäisen suojan. Samoin peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta simuloivasta nukesta voitiin lukea voimakkaita rasituksia, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Nuken pään heilahdus ei kuitenkaan ollut liian voimakas. Sivutörmäyksessä molempien nukkejen päät oli hyvin suojassa. Etumatkustajan turvatyynyä ei voida kytkeä pois, joten istuimella ei voida käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Isofix-kiinnikkeiden paikkaa ei ole merkitty selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Alto ei saanut yhtään pistettä konepeiton etureunan antamasta suojasta jalankulkijoiden jaloille. Myös puskuri suojasi huonosti jalankulkijoita. Myös kaikkien todennäköisten aikuisen ja lapsen päähän kohdistuvien iskukohtien osalta konepeiton antama suoja oli huono.

Turvavarusteet

Vastauksena EuroNCAPin uuteen arvosteluasteikkoon Suzuki on päättänyt tarjota ajonvakautusjärjestelmän lisävarusteena kaikkiin Alton malleihin ja vakiona osaan malleista. Myytävien Altojen, joissa ajonvakautusjärjestelmä on vakiona, ei odoteta täyttävän EuroNCAPin vaatimuksia täyden kolmen pisteen edestä, mutta saamaan kuitenkin yhden lisäpisteen tällä arviointialueella. Kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Alto
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  55 %
 • Lasten turvallisuus:

  46 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  35 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  29 %