Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Smart Fortwo 2014

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (82 %)
lasten suoja 17 pistettä (80 %)
jalankulkijan suoja 20 pistettä (56 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Smart Fortwo sai tulokseksi 4 tähteä

Smart Fortwon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet, voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet. Etumatkustajan istuimessa on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Smart osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta rintakehää, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan loukkaantumista vastaan.

Euro NCAP havaitsi, että pylväsanturi tuli äärimmäisen lähelle kuljettajanuken päätä. Vaikka lukemat eivät osoittaneet osumaa päähän, Euro NCAP on huolissaan nykyisten istuimeen asennettujen sivuturvatyynyn ja päätä suojaavan turvaverhon kyvystä turvata autossa istuvia. Daimler on kehittänyt parannellun järjestelmän, joka tulee tuotantoon maaliskuun lopulla 2015.

Istuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Koska Fortwo on kaksipaikkainen, lapsimatkustajan suojan kolaritestiä ei tehty. Arvostelun perusteena on eri turvaistuimien asentamisen helppous ja se miten auto on varusteltu lasten turvalliseen kuljettamiseen. Kaikki Euro NCAP:n käyttämät turvaistuimet saa asennettua autoon. Matkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet.

Jalankulkijan suoja

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna puolestaan antoi pääasiassa huonon suojan lantiolle. Konepelti suojasi valtaosin vähäisesti tai heikosti jalankulkijan päätä. Pään suoja oli huono tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja molempien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste ja koska sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä Fortwo-malleissa, se oli mukana arvioinnissa. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaistavahti on lisävaruste. Järjestelmän ei kuitenkaan odoteta ylittävän Euro NCAP:n asennusmäärävaatimuksia, joten sitä ei huomioitu arvostelussa. Automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Smart
 • Malli:

  Fortwo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  56%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%