Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Smart City Coupe 2000

etutörmäys 7 (44)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 22 (65%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

MCC Smartin erittäin jäykät rakenteet asettavat turvajärjestelmille kovat vaatimukset. Matkustajan rintaan ja kuljettajan reisiin kohdistuu suuria kuormituksia. Sivutörmäyksessä kuljettajan pää osui oven yläpuoliseen reunukseen. Smartiin on saatavana lisävarusteena sivuturvatyyny, joka vähentää loukkaantumisriskiä sivutörmäyksessä. Koska testissä käytettiin matkustajan paikalla testinukkea, Smartin omaa lasten turvaistuinta ei voitu testata.

Etutörmäys

Sekä kuljettajan että matkustajan turvatyynyt toimivat hyvin, mutta matkustajan rintakehään kohdistui vaarallisen suuri kuormitus. Kuljettajan reidet osuivat valurautaiseen puomiin, jonka päällysteistä huolimatta kuljettajan reidet olivat vaarassa loukkaantua vakavasti. Jalkatila säilyi suhteellisen ehjänä, ja jalat ja nilkat hyvin suojattuina.

Sivutörmäys

Smart selvisi sivutörmäyksestä hyvin arvosanoin, mutta kuljettajan pää osui oven yläpuoliseen reunukseen. Vakiovarusteisessa Smartissa alue ei ole suojattu ja kookkaampi kuljettaja saattaa iskeytyä reunukseen vakavin seurauksin. Sama ongelma ilmeni ensimmäisessä testissä, jossa Smart testattiin valinnaisvarusteena saatavalla sivuturvatyynyllä ja päänsuojuksella. Ongelma ratkaistiin kun MCC modifioi päänsuojuksen ja auto testattiin uudelleen. Vakiovarusteisen Smartin ainoat pistemenetykset sivutörmäyksessä tulivat käsinojan iskeytymisestä mahan alueelle. Sivuturvatyynyllä varustetussa Smartissa tätä ongelmaa ei ilmene.

Lasten turvaistuin

2-paikkaisessa Smartissa turvaistuin voidaan sijoittaa ainoastaan matkustajan istuimelle, jossa hyvin suuri turvatyyny on hengenvaarallinen lapselle. Vaikka turvaistuinta ei testattu, huomattiin varoitusmerkinnät pahasti puutteellisiksi. Lapsi voi matkustaa turvallisesti ainoastaan Smartin omassa turvaistuimessa, joka asennettaessa kytkee turvatyynyn pois päältä. Useat turvaistuimet voidaan kuitenkin asentaa paikalleen, mikä aiheuttaa välittömän hengenvaaran.

Törmäys jalankulkijaan

Smartin koosta ja jäykkyydestä huolimatta suoja jalankulkijoille oli tämän testin keskitasoa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Smart
 • Malli:

  City Coupe
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä