Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Tarraco

Seat Tarraco sai tulokseksi 5 tähteä

Seat Tarracon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: etumatkustaja, takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat hyvää suojaa sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. SEAT osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä. Takamatkustajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien kriittisten vartalon osin suojaus oli hyvä ja Tarraco sai maksimipisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti vähäistä suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää suojausta kaikille kriittisille vartalon osille sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalla nukella. Sivutörmäystestissä sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivien nukkejen vartalon suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen etupenkille sekä toiselle penkkiriville. Kolmannen rivin istuimet olivat liian pieniä lastenistuinten asentamiseen kunnolla.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli hyvä tai riittävä suurimmalla osalla konepeltiä. Osissa konepeltiä suojaus vaihteli hyvästä huonoon. Jalankulkijan jalkojen ja lantion suojaus oli hyvä ja Tarraco sai täydet pisteet.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät. Järjestelmä toimi hyvin testeissä muiden tienkäyttäjien havaitsemisessa.

Turvavarusteet­­­

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi pääasiassa hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Autossa on kaista-avustin, joka auttaa pitämään auton ajoradalla ja voi myös auttaa vakavammissa tilanteissa. Nopeusavustin mahdollistaa rajoituksen asettamisen manuaalisesti. Turvavyömuistutin on vakiovaruste etu- ja takapenkillä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Tarraco
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  97%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  79%
  100%