Seat Arona

aikuismatkustajien suoja 36,2 pistettä (95%)
lapsimatkustajien suoja 39,4 pistettä (80%)
jalankulkijan suoja 32,4 pistettä (77%)
turvavarusteet 7,3 pistettä (60%)

Seat Arona sai tulokseksi 5 tähteä

Seat Aronan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä Arona suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja onnistui estämään kaikki törmäykset.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän suojan kaikkiin vartalonosiin. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli heikko ja niskan suoja vähäinen.

Sivutörmäystestissä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli huono. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli heikkoa tai huonoa A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa. Lantion suoja oli valtaosin hyvä tai riittävä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä esti tai ehkäisi törmäykset lähes kaikissa testeissä eri nopeuksilla.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Aronassa on vakiovarusteena kuljettajan asettama nopeusrajoitin, mutta ei aktiivista kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Arona
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  60%
  100%