Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque sai tulokseksi 5 tähteä

Range Rover Evoquen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat hyvää suojaa sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. Land Rover osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Matkustajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvää. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja palkittiin täysin pistein. Voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suojaus oli riittävä ja muuten suojaus oli hyvää.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti vähäistä suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sai maksimipisteet toiminnastaan taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää tai riittävää suojausta sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalle nukelle. Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisen vartalon osien suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Evoquessa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Lisäksi turvatyyny laukeaa tuomaan lisäsuojaa. Land Rover osoitti, että järjestelmä toimii eri nopeuksissa ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuttaessa. Testin tulokset olivat pääosin hyviä ja riittäviä. Puskuri tarjosi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Lantion suoja oli vaihteleva.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät. Testeissä järjestelmä toimi riittävästi jalankulkijoiden kanssa ja vähäisesti pyöräilijöiden kanssa.

Turvavarusteet­­­

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla. Evoquessa on lisäksi vakiovarusteena: kaista-avustin, joka auttaa pitämään auton ajoradalla ja voi myös auttaa vakavammissa tilanteissa; turvavyömuistutin etu- ja takapenkeille; ja kuljettajan asettama nopeusavustin. Nopeusrajoitusten tunnistusjärjestelmä on myös saatavilla, mutta sitä ei testattu sen ollessa lisävaruste.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Range
 • Malli:

  Evoque
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  73%
  100%