Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 508 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (41 %)
turvavarusteet 7 pistettä (97 %)

Peugeot 508 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 508:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Peugeot 508:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Peugeot pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä testinukkejen lukemat osoittivat rintakehän saavan riittävän suojan ja vartalon muiden kriittisten osien hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Törmäystestien perusteella 508 ansaitsi täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on selkeästi merkitty ja kuljettaja saa selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Järjestelmä vastasi Euro NCAPin vaatimuksia. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta joissain kohdissa suoja oli heikko. Konepeiton etureunan antama suoja oli paikoin vähäistä ja paikoin heikkoa. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena 508:ssa. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on lisävaruste muutamassa Euroopan maassa myytävässä perusmallissa, mutta on muuten vakiovaruste. Niiden autojen, joissa säädin on vakiovaruste, myyntimäärän odotetaan ylittävän Euro NCAPin vuoden 2011 vaatimukset (95 %), joten järjestelmä palkittiin testeissä. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  508
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  90 %
 • Lasten turvallisuus:

  87 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  41 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  97 %