Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 308 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Peugeot 308 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 308:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etu- ja takaistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Peugeot osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Peugeot 308 sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan kaikille vartalonosille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet ja pääntuet suojasivat hyvin peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istunutta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liian voimakasta. Niskaan kohdistuvat voimat ylittivät kuitenkin suositellun ylärajan ja lisäksi 3- ja 1,5-vuotiasta lasta simuloivien nukkejen saama rintakehän suoja oli vähäistä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois. Kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa asianmukaisesti.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja täysien pisteiden arvoisesti. Myös konepellin etureuna antoi valtaosin hyvän suojan. Konepelti antoi valtaosin riittävän suojan ja suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja tuulilasinpilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Myös turvavyömuistutin kaikilla paikoilla ja kuljettajan asettama huippunopeudensäädin ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  308
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%