Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 307 2001

etutörmäys 12 (75)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 30 (88%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

307:n vahva kori säilyi törmäyksessä ehjänä. Lattia säilytti muotonsa ja kuljettajan ovi saatiin törmäyksen jälkeen normaalisti auki. Kuljettajan rintakehä osui ohjauspyörään ja matkustajan pää osui kojelautaan. Nämä osumat nostivat kriittisten alueiden loukkaantumisriskiä. Sivutörmäystulos oli erittäin hyvä. Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, joten turvaistuin voidaan asentaa selkä menosuuntaan etumatkustajan istuimelle. Moottorin käydessä asetusta on mahdollista muuttaa avaimella, mutta kojelaudan merkkivalo varoittaa vaarasta.

Etutörmäys

Kori osoittautui erittäin vahvaksi ja A-pilari säilyi törmäyksessä ehjänä. Jalkatila säilyi lähes muuttumattomana, mutta kojelaudan alapuoliset kovat rakenteet aiheuttavat todennäköisesti vammoja kuljettajan jalkoihin. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin. Etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet antavat lisäsuojaa matkustajille.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä tulos sivutörmäystestissä. Vakiovarusteiset päätä suojaavat sivuturvatyynyt suojasivat tehokkaasti. Sivutömäystestin tulos on tämänkokoiselle autolle erinomainen.

Lasten turvaistuin

Testissä käytettiin Peugeot-merkkisiä Kiddy Reboard –istuimia. Kolmivuotiaan istuin oli asennettu kasvot ja puolitoistavuotiaan selkä menosuuntaan. Molempien testinukkien päät olivat suojassa etutörmäyksessä, mutta sivutörmäyksessä näihin tuli osumia. Etumatkustajan turvatyyny on vakiovarusteena. Selkä menosuuntaan asennettu turvaistuin on vaarallinen turvatyynyn ollessa aktiivinen. Turvatyyny on kytkettävissä pois päältä. Matkustajan puoleiseen kojelaudan päähän ja aurinkolippaan kiinnitetyt kaavio ja teksti sisälsivät ohjeen katkaisimen käytöstä, mutta kummassakaan ei ollut mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta.

Törmäys jalankulkijaan

Aikuisten ja lasten päähän kohdistuvissa iskuissa oli kohtalainen suoja, mutta puskuri ja konepellin reuna olivat vaarallisia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  307
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä