Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 301 2014

aikuismatkustajien suoja 27 pistettä (71 %)
lasten suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (54 %)
turvavarusteet 4 pistettä (33 %)

Peugeot 301 sai 3 tähteä turvallisuustestissä

Testattu auto oli Citroën C-Elysée, joka on identtinen Peugeot 301:n kanssa. Varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä päätä suojaavat sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kuljettajalla turvavyömuistutin. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenne kuitenkin aiheutti turvallisuusriskin siten, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt eivät saaneet riittävää suojaa. Rintakehän suoja oli vähäinen. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta vatsan aluetta, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko.

Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan ja takaistuimet huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskan kuormitus oli melko voimakas. 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle rintakehään kohdistuva liike oli hieman liian suuri ja suoja arvioitiin kohtuulliseksi. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkintä ei ole kuitenkaan merkitty tarpeeksi selvästi eikä järjestelmä saanut pisteitä. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli huono ja jäi ilman pisteitä. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on kuitenkin vain kuljettajan paikalla, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on lisävaruste ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaistavahtia tai automaattista hätäjarrutusta ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  301
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  54%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  33%
  100%