Peugeot 3008 2016

aikuismatkustajien suoja 32,9 pistettä (86 %)
lapsimatkustajien suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijan suoja 28,2 pistettä (67 %)
turvavarusteet 7 pistettä (58 %)

Peugeot 3008 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 3008 turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: etumatkustaja, takapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan rintakehä sai vähäisen suojan. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan muut vartalonosat saivat hyvän suojan, paitsi kuljettajan ja takamatkustajan niska sekä kuljettajan rintakehä, joiden saama suoja oli riittävä.

Sivutörmäystestissä 3008 suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin aiheuttamalta piiskaniskuvammalta hyvin. Joissakin 3008-malleissa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Testeissä järjestelmän todettiin antavan hyvin suojaa, mutta koska automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei ole vakiovaruste, sitä ei huomioitu testissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivien testinukkejen rintakehä ja kaula saivat riittävän suojan, mutta pää sai hyvän suojan. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehä sai vähäisen suojan, mutta pää ja kaula saivat hyvän suojan.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettava turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet.

Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi. Sen etureunassa ja tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli huono. Lantion ja jalkojen saama suoja oli hyvä ja 3008 sai täydet pisteet tästä osasta. Jalankulkijat tunnistava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi testeissä hyvin, mutta koska se on lisävaruste sitä ei huomioida testin tuloksissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistutin kaikilla paikoilla.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  3008
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  58%
  100%