Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 208 2012

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 38 pistettä (78 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (61 %)
turvavarusteet 6 pistettä (83 %)

Peugeot 208 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 208:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Päätä suojaava turvaverho kattaa sekä etu- että takaistuimilla istuvat. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Peugeot 208:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Peugeot osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkimen merkinnät eivät kuitenkaan ole yksiselitteisiä, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja, joten 208 sai täydet pisteet tästä osa-alueesta. Konepeiton etureuna ylsi parhaimmillaankin vain vähäiseen suojaan. Lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa konepeiton antama suoja oli valtaosin hyvä. Sen sijaan aikuisen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Peugeot 208:ssa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Myös kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  208
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  61%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  83%
  100%