Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Meriva 2010

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (55 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Opel Meriva sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Merivan etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt ovat saatavana lisävarusteena, ja ne täyttävät Euro NCAPin arviointikriteerit.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä, tuulilasin pilari liikkui taaksepäin vain 3 millimetriä. Kuljettajan jalkatila ei muuttanut liikaa muotoaan, eikä vaarallisia metallirepeämiä syntynyt. Testinukkejen lukemat osoittivat kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien saavan hyvän suojan. Lisätestit osoittivat, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet kuljettajalle antamastaan suojasta. Sen sijaan tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Opel suosittelee epätavallista asennustapaa 3-vuotiaan lapsen turvaistuimen asentamiseen: asennuksessa tulee käyttää sekä ISOFIX-kiinnikkeitä että aikuisen turvavyötä. Merivan omistajien tulee huomioida, että Euro NCAPin testeissä käytettiin tätä kiinnitystapaa ja että arviointi on vertailukelpoinen vain, mikäli turvaistuin asennetaan kyseisellä tavalla. 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Kiinteästi asennettu varoitus kertoo vaaroista, mikäli selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään ilman että turvatyyny kytketään ensin pois käytöstä.

Jalankulkijatörmäys

Useimmat kohdat puskurista antoivat hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta toisin paikoin suoja oli huono. Konepeiton etureuna antoi vähäisen tai huonon suojan. Konepeitto antoi hyvän suojan useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa. Tuulilasin kehys ja A-pilari antoivat valtaosin huonon suojan aikuisen päälle.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on vakiovaruste etuistuimilla. Se on saatavana lisävarusteena myös takaistuimille ja koska sen oletetaan olevan mukana suurimmassa osassa myytäviä Meriva-malleja, se huomioitiin Euro NCAPin arvioinnissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Meriva
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  55%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%