Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Insignia 2009

aikuismatkustajien suoja 34/36 (94%)
lasten suoja 39/49 (79%)
jalankulkijatörmäys 14/36 (40%)
turvavarusteet 5/7 (71%)

Opel Insignian tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2008, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Opel Insignia sai tulokseksi 5 tähteä.

Insignian turvavarustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajossa tapahtuvassa piiskailmiössä. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako.

Aikuismatkustajien suoja

Insignian matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Etuistuinten turvavyöt mukautuvin voimanrajoittimin toimivat riittävän hyvin, jotteivät kuljettajan ja etumatkustajan polvet tai reidet osuneet kojelaudan rakenteisiin. Opel pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Insignia sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut kehon osat hyvän suojan. Reaktiivinen pääntuen suoja peräänajon piiskaheilahduksessa arvioitiin hyväksi.

Lasten suoja

Insignia sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsen suojasta. Pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska ohjeet etumatkustajan turvatyynyn kytkemisestä pois päältä selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen yhteydessä olivat puutteelliset. Myös tieto turvatyynyn tilasta jää kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Konepeitto arvioitiin kuitenkin heikosti suojaavaksi aikuisen todennäköisen pään iskemäkohtien osalta.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Insignian versioissa. Insigniassa on etumatkustajien turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Insignia
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  40%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%