Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Astra 1999

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 12 (67%)
kaikkiaan 25 (74%)
jalankulkijatörmäys 7 (19%)

Opel Astran tulos oli hyvä neljä tähteä, mutta sivutörmäyssuojaa voi vielä kehittää. Astra ei täyttänyt lokakuussa 1998 voimaantulevia uusien autojen sivutörmäysnormeja, koska takaovi aukesi sivutörmäystestissä. Etutörmäyksen tulos oli hyvä, kuljettajan reidet ja sääret olivat erityisen hyvin suojattuja. Testissä käytettiin Opelin omia turvaistuimia, jotka eivät olleet yhteensopivia turvavöiden kanssa. Jalankulkijoiden suoja oli heikko ja tuloksena vain yksi tähti.

Etutörmäys

Matkustamo säilyi vakaana ja kuljettajan turvatyyny suojasi tehokkaasti. Kuljettajan polvet ja jalat olivat hyvin suojattuja. Jalkatila säilytti muotonsa hyvin ja polkimet irtosivat osittain edelleen vähentäen jalkojen loukkaantumisriskiä.

Sivutörmäys

Kuljettajan pää ja rintakehä olivat hyvin suojattuja, mutta maha ja lantio altistuivat loukkaantumisille. Opel ilmoitti paneutuvansa tähän ongelmaan.

Lasten turvaistuimet

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste ja selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennettu turvaistuin on lapselle hengenvaarallinen. Opelia kehotetaan varustamaan autot paremmilla, pysyvillä varoituksilla. Puolitoistavuotiaan turvaistuin ei ollut täysin yhteensopiva turvavöiden kanssa, vaikka tämä oli Opel-merkkinen. Ongelma ratkaistiin lisävarusteisella Opelfix-kiinnityksellä. Kiinnike oli istuimen päällä, mikä on epätavallista. Kumpikaan lapsista ei osunut auton sisustukseen etutörmäyksessä. Sivutörmäyksessä kolmivuotiaan pää ei ollut täysin suojassa.

Törmäys jalankulkijaan

Astran etupää on erittäin jäykkä ja jalankulkijan päähän kohdistuneista osumista puolet aiheuttaa todennäköisesti loukkaantumisen. Jalankulkijaturvallisuus vaatii huomattavia parannuksia.

Mallin historia ja turvavarustelu

Uusin Astra esiteltiin huhtikuussa 1998. Vakiovarusteisiin kuuluvat kaikissa EU-maissa kuljettajan ja matkustajan etu- ja sivuturvatyynyt, turvavöiden esikiristimet ja ohjaustehostin. Vuoden 1999 mallien sivutörmäyssuojaa on parannettu allaolevasta VIN-numerosta alkaen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  1999
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Astra
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä