Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Qashqai 2007

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 37 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
lasten suoja 40 (82%)

Nissan Qashqai sai aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta täydet viisi tähteä ja lapsiturvallisuudesta neljä tähteä viidestä. Jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kaksi tähteä neljästä.

Nissan Qashqain varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavat turvaverhot. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet sekä voimanrajoittimet, joista kuljettajan paikalla on kaksinkertainen esikiristin. Autossa oli turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Autossa on lisäksi ABS-jarrut, hätäjarrutehostin sekä sähköinen jarruvoimien jako.

Etutörmäystesti

Kuljettajan rintakehän suojausta lukuun ottamatta auto sai täydet pisteet sekä kuljettajalle että etumatkustajalle tarjoamastaan suojasta. Kaksinkertainen turvavyön esikiristin varmisti sen, että kuljettajan liikkuminen eteenpäin oli erittäin pientä, ja polvet sekä reidet pysyivät törmäystilanteessa riittävän kaukana kojelaudasta.

Sivutörmäystesti

Nissan Qashqai sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestissä.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet sekä sivu- että etutörmäystestistä kahden lapsimatkustajaa esittävän testinuken mittareiden perusteella. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin voidaan käyttää selkä menosuuntaan asetettavaa lasten turvaistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selvästi tietoa turvatyynyn tilasta. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Nissan Qashqaissa on turvavyömuistuttimet sekä etu- että takaistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta. Konepeiton etuosa jäi puolestaan pisteittä. Lapsijalankulkijoiden suojasta konepeitto sai arvosanaksi kohtalaisen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Qashqai
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä