Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mitsubishi Lancer 2009

aikuismatkustajien suoja 29/36 (81%)
lasten suoja 39/49 (80%)
jalankulkijatörmäys 12/36 (34%)
turvavarusteet 5/7 (71%)

Mitsubishi Lancer sai tulokseksi viisi tähteä.

Lancerin varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, kuljettajan polviturvatyynyn sekä päätä suojaava turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on aktiiviset pääntuet peräänajon varalta. Etumatkustajille on turvavyömuistutin. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Lancerin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajaa simuloivan testinuken pää osui ohjauspyörään turvatyynyn läpi. Ilman tästä seurannutta pisteiden vähennystä auto olisi saanut täydet pisteet. Etumatkustajien polvien ja reisien suoja arvioitiin hyväksi. Mitsubishi pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Sivutörmäyksessä matkustajien suoja arvioitiin hyväksi kaikkien vartalon osien kohdalla. Kuljettajan oven lukitus aukesi, vaikka itse ovi pysyikin kiinni. Tämä johti pistemenetykseen. Pylvästestin tulos on rintakehän kohdalla heikko ja keskivartalon kohdalla kohtalainen. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin kohtalaiseksi.

Lasten suoja

Lancer sai kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken kohdalla täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Myöskään Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ole merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Lancer ei saanut lainkaan pisteitä jalankulkijoiden jalkojen suojan osalta konepeiton etureunan kohdalla. Myös aikuisten jalankulkijoiden pään suoja oli heikko.

Turvavarusteet

Euro NCAP:n uuden pisteidenlaskutavan myötä Mitsubishi on ottanut ajonvakautusjärjestelmän vakiovarusteeksi suurimmassa osassa Lancer-mallistoa. Järjestelmä ei ole kuitenkaan vakiona kaikissa autoissa, mikä autonostajien pitäisi tiedostaa. Euro NCAP suosittelee kuluttajia hankkimaan auton, missä on ajonvakautus. Etumatkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Mitsubishi
 • Malli:

  Lancer
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  81 %
 • Lasten turvallisuus:

  80 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  34 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %