Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mitsubishi Eclipse Cross

aikuismatkustajien suoja 36,9 pistettä (97%)
lapsimatkustajien suoja 38,2 pistettä (78%)
jalankulkijan suoja 33,8 pistettä (80%)
turvavarusteet 8,5 pistettä (71%)

Mitsubishi Eclipse Cross sai tulokseksi 5 tähteä

Mitsubishi Eclipse Crossin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen, mutta etu- ja takamatkustajan kaikki muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä Eclipse Cross suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ’Forward Collision Mitigation’ tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi testeissä hyvin, ja onnistui estämään törmäykset kaikissa taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli heikko, mutta muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan. Kuusivuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän tai riittävän suojan kaikkiin vartalonosiin.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille, ja Eclipse Cross sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Takaistuimen keskipaikalla ei tule käyttää turvavyökiinnitteisiä turvaistuimia, mutta kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Eclipse Crossin konepelti suojasi jalankulkijaa hyvin tai riittävästi lähes kaikissa testatuissa kohdissa

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja oli hyvä lukuunottamatta yhtä kohtaa, jossa suoja oli riittävä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä riittävän hyvin.

Turvavarusteet

Eclipse Crossissa on vakiovarusteinen kuljettajan asettama nopeudenrajoitin sekä aktiivinen kaistavahti, joka varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ’Forward Collision System’ toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä, ja onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Mitsubishi
 • Malli:

  Eclipse Cross
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  97%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%