Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mini Clubman 2015

aikuismatkustajien suoja 34,4 pistettä (90 %)
lapsimatkustajien suoja 33,4 pistettä (68 %)
jalankulkijan suoja 24,8 pistettä (68 %)
turvavarusteet 8,8 pistettä (67 %)

MINI Clubman sai tulokseksi 4 tähteä

MINI Clubmanin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyynyt: ei

Polviturvatyynyt: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. MINl pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajaa simuloiva nukke sai hyvän suojan kaikille muille elintärkeille vartalonosilleen paitsi rintakehälle, jonka suoja oli riittävä. Takamatkustajan suoja oli muuten hyvä, mutta rintakehä sai vähäisen suojan.

Sivutörmäystestissä Clubman suojasi hyvin koko vartaloa ja sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Sekä etuistuimet ja pääntuet että takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste ja se osoitti toimivansa hyvin Euro NCAP:n taajamanopeustestissä.

Lapsimatkustajien suoja

Molemmat lasta simuloivat nuket istuivat selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistumissa. Etutörmäystestissä Clubman suojasi sekä 1,5- että 3-vuotiasta lasta simuloivaa nukkea täysien pisteiden arvoisesti. Sivutörmäystestissä 1,5-vuotiasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan turvaistuimessaan, mikä ehkäisee tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. 3-vuotiasta simuloivan nuken pää kuitenkin nousi pois turvaistuimen suojasta, mikä vähensi pisteitä.

Lisävarusteena on saatavana kytkin, jolla etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois, jotta tällä paikalla olisi mahdollista käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Vakiovarusteisessa Clubmanissa ei voi käyttää turvaistuinta etumatkustajan paikalla, minkä vuoksi turvaistuimen asentamista ei arvoitu tällä paikalla. Kaikki muut turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Puskurin suoja jalankulkijoiden jaloille vaihteli hyvän ja riittävän välillä. Lantion saama suoja oli hyvä ja Clubman sai täydet pisteet tästä osioista. Konepellin päälle antama suoja vaihteli vähäisen ja hyvän välillä. Pään suoja oli huono tuulilasin alareunan ja sen pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste ja sen toiminta maantienopeuksilla oli riittävän hyvä. Kuljettajan asettaman enimmäisnopeudensäädin on lisävaruste, jonka odotetaan olevan useimmissa myydyissä MINI Clubmaneissa, joten se huomioitiin Euro NCAP:n testeissä. Kaistavahtia ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Malli:

  Clubman
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  67%
  100%