Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz GLE

aikuismatkustajien suoja 34,9 pistettä (91%)
lapsimatkustajien suoja 44,2 pistettä (90%)
jalankulkijan suoja 37,8 pistettä (78%)
turvavarusteet 10,2 pistettä (78%)

Mercedes-Benz GLE sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes-Benz GLE:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, saatavilla lisävarusteena takaistuimille (ei mukana testissä)
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Nukeista saadut mittausarvot osoittivat hyvää suojausta kuljettajan ja matkustajan polville sekä reisille. Mercedes-Benz osoitti, että suojaus on samantasoinen erikokoisille ja eri asennoissa matkustaville matkustajille.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus arvioitiin hyväksi ja takamatkustajan riittäväksi.

Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja GLE sai täydet pisteet tästä testin osasta. Voimakkaammassa pylvästestissä paineen lukemat nuken rintakehästä osoittivat vähäistä suojausta muiden kriittisten vartalonosien suojauksen ollessa hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti myös hyvää piiskaniskusuojaa. Vakiovarusteinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin kaupunkiajoon tyypillisillä hiljaisemmilla nopeuksilla, joissa piiskaniskuvammat tavallisimmin syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä sekä 6- että 10-vuotiaan nuken kriittisten vartalonosien suojaus oli hyvä lukuunottamatta 10-vuotiaan nuken niskaa, jonka suojaus oli vähäistä. Sivutörmäystestissä suojaus molemmille nukeille oli hyvä ja GLE sai tästä testin osiosta täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Mercedes-Benz osoitti, että järjestelmä toimii vakaasti ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka GLE:hen sopivat sai asennettua asiallisesti.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä lähes koko pinnalla. Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta lantion suojaus vaihteli.

GLE:n automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät muiden ajoneuvojen lisäksi. Järjestelmä tunnisti jalankulkijat hyvin ja pyöräilijöiden osalta GLE sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

GLE:ssä on turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla. Maantienopeuksilla tehdyissä testeissä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin. Nopeusrajoitin tunnistaa paikallisen rajoituksen kameroiden avulla ja välittää tiedon kuljettajalle, jonka on helppo asettaa nopeusrajoitin sopivaan nopeuteen. Kaista-avustin auttaa auton pitämisessä ajoradalla ja tarvittaessa toimii rajummin myös kriittisemmissä tilanteissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  GLE
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  78%
  100%