Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz E 2002

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 4 (11%)

Uuden E-sarjan kori on erittäin vakaa ja suojaa matkustajat hyvin. Rintakehän kuormitus nousi korkeaksi turvapysäyttimistä huolimatta. Lasten suoja oli erittäin hyvä, turvaistuimet täyttävät lähes kaikki EuroNCAP:n kriteerit. Jalankulkijoiden suoja osoittautui kuitenkin erittäin heikoksi ja valmistajaa kehotetaan paneutumaan ongelmaan. E-sarja on varustettu kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistutusjärjestelmällä. Ensimmäisessä pylvästestissä päätä suojaava sivuturvatyyny osui oven kehykseen. Mercedes ilmoitti korjanneensa ongelman ja autolle sallittiin uusi testi.

Etutörmäys

Kaksivaiheisissa etuturvatyynyissä paine kasvaa vakavissa onnettomuuksissa. Vakaa kori ja ohjauspylvään pysyminen paikallaan turvaavat kuljettajan. Kuljettajan polvien ja reisien suojaa on kehitetty merkittävästi. Jalkatilan muodonmuutos oli hyvin pieni. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi lantioturvavyötä paremmin.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä sivuturvajärjestelmä (vakiovarusteiset päätä ja rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt) suojasi matkustajat hyvin sekä edessä että takana. Ensimmäisessä pylvästestissä päätä suojaava sivuturvatyyny osui oven irronneeseen kehykseen. Mercedes kuitenkin ilmoitti korjanneensa ongelman ja autolle testattiin uudelleen.

Lasten turvaistuin

Kaksikielisissä tekstivaroituksissa on maininta loukkaantumis- tai hengenvaarasta sijoitettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle, mutta nämä ovat irrotettavissa. Molemmat testissä käytetyt turvaistuimet oli asennettu kasvot menosuuntaan ja kiinnitetty turvavöihin. Takaistuimen ISOFIX-kiinnikkeet ovat lisävarusteita, eikä näitä käytetty testissä. Turvaistuimet suojasivat hyvin sekä etu- että sivutörmäyksessä. Kolmevuotiaan rintakehän kuormitus ylitti vain niukasti suositusarvon. Mercedes-merkkisiä turvaistuimia käytettäessä matkustajan etuturvatyyny kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Manuaalinen poiskytkentä on saatavana lisävarusteena.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja ei ole parantunut samassa tahdissa matkustajien suojan kanssa. Auton etuosa on erittäin jäykkä, mutta muutamat konepellin osat suojaavat jonkin verran. Kaikkiaan heikko tulos.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  E
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä