Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz C-sarja 2009

aikuismatkustajien suoja 30/36 (82 %)
lasten suoja 34/49 (70 %)
jalankulkijatörmäys 11/36 (30 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

Mercedes-Benzin C-sarja sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes-Benzin C-sarjan tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Mercedes-Benzin C-sarjan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja kuljettajan polviturvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sekä turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla. Autossa on ABS-jarrut, Brake Assist –jarrutehostin sekä elektroninen ajonvakauden hallintajärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testitulokset osoittivat etumatkustajan polvien sekä reisiluiden saavan hyvän suojan, ja Mercedes pystyi osoittamaan tarjoavansa yhtä hyvän suojan erikokoisille ja eri asennoissa istuville matkustajille. Auto sai maksimipisteet sivutörmäystestissä. Sen sijaan voimakkaammassa pylvästestissä nuken saamien vaurioiden perusteella rintakehän suoja arvioitiin heikoksi. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

C-sarjassa on saatavana vaihtoehto, jossa lapsenistuimen asentaminen tunnistetaan ja turvatyyny kytkeytyy pois päältä automaattisesti. Testiautossa järjestelmä ei ollut käytössä. Ilman järjestelmää selkämenosuuntaan asennettavaa turvaistuinta ei tule käyttää etuistuimella, sillä turvatyynyä ei voi ottaa manuaalisesti pois käytöstä. Autoissa sarjanumerosta WDD2040071A159633 eteenpäin on kiinteä kyltti, jossa varoitetaan selkämenosuuntaan asennettavan lastenistuimen käyttämisestä ilman turvatyynyn kytkemistä pois päältä ensin. Aiemmin valmistetut autot eivät olisi saaneet kyltistä annettua kahta pistettä. Isofix-ankkureiden paikkoja ei ole selkeästi merkitty.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton etuosan jalankulkijan jaloille ja konepeiton aikuisen pään todennäköisille iskukohdille tarjoama suoja arvioitiin pääosin huonoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakausjärjestelmä on kaikkien C-sarjan autojen vakiovaruste samoin kuin turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  C-sarja
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  82 %
 • Lasten turvallisuus:

  70 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  30 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %