Mercedes-Benz A-sarja

aikuismatkustajien suoja 36,5 pistettä (96%)
lapsimatkustajien suoja 45,0 pistettä (91%)
jalankulkijan suoja 44,2 pistettä (92%)
turvavarusteet 9,8 pistettä (75%)

Mercedes-Benz A-luokka sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes-Benz A-luokan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takaistuimella
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takaistuimella
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Mercedes-Benz sai testistä täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuimien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä ja onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan. Sivutörmäystestissä molemman nuken kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä.

Etumatkustajan turvatyyny kytkeytyy automaattisesti pois käytöstä, jos tälle paikalle asennetaan turvaistuin. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

A-luokassa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä hyvin lähes kaikissa kohdissa.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille ja lantiolle oli hyvä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä tunnisti testeissä sekä jalankulkijat että pyöräilijät hyvin ja onnistui estämään lähes kaikki törmäykset.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen kameran avulla ja kuljettaja voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Järjestelmä toimi testeissä hyvin. Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle. Järjestelmä toimi testeissä riittävästi, mutta ei sisällä kuolleen kulman valvontajärjestelmää, mikä laski arvosanan vähäiseksi.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  A-sarja
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%