Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz A-sarja 2005

etutörmäys 15 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 17 (47%)
lasten suoja 38 (78%)

Uuden A-sarjan suoritus oli vakuuttava, mistä tuloksena viisi tähteä aikuismatkustajien suojauksesta. Ohjaamon vakaat rakenteet suojaavat matkustajia hyvin. Turvavarusteluun kuuluvat kaksivaiheiset turvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet, painon mukaan toimivat voimanrajoittimet, sivuturvatyynyt sekä päitä suojaavat turvaverhot. Kuljettajan istuimessa on turvavyömuistutin. Auton lapsiturvallisuus oli hyvä, ja jalankulkijan suoja melko hyvä.

Etutörmäys

Korin muoto muuttui minimaalisesti ohjaamon kohdalla, ja jalkatilassa oli havaittavissa vain pientä sisäänpainautumista. Kuljettajan ovi pystyttiin avaamaan lähes normaalisti törmäyksen jälkeen. Myös polkimien hallinta törmäyksessä oli hyvällä tasolla. Kaksivaiheiset etuturvatyynyt ja etuturvavöiden esikiristimet yhdessä painon mukaan toimivien voimanrajoittimien kanssa pitivät testinukkeen kohdistuneet rasitukset alhaisina. Edessä matkustavien polvien ja reisien turvaamiseksi on nähty paljon vaivaa suunnittelemalla kojelaudan muodot ja rakenteet oikeanlaisiksi.

Sivutörmäys

Sivutörmäyssuoja sisältää istuimiin asennetut sekä päätä että ylävartaloa suojaavat sivuturvatyynyt. Yhdessä hyvin toimivien turvajärjestelmien kanssa testinukkeen kohdistuva kuormitus jäi siksi alhaiseksi. A-sarja sai sivu- ja pylvästestistä täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan aurinkolipan molemmilla puolilla oli kaksikielinen teksti varoittamassa vaarasta silloin, jos selkä menosuuntaan kiinnitettävä istuin asennetaan etuistuimelle. Varoitusetiketit oli kuitenkin helppo irrottaa. Kolmivuotias lapsi istui Mercedes-merkillä myytävässä Britax Römer Duo Plus -istuimessa, joka oli asennettu kasvot menosuuntaan. Istuin oli asennettu paikoilleen ISOFIX-järjestelmän kiinnityspisteisiin. Nuorempi lapsi istui selkä menosuuntaan Britax Baby Safe Plus -istuimessa, joka oli kiinnitetty turvavyöllä. Lasten suoja oli molemmissa testeissä hyvä.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton jalankulkijoille tarjoama suoja oli kohtuullinen. Testi osoitti, että puskurit täyttivät vaatimukset. Konepeiton alla oli lisäksi rajoitetusti pehmusteita suojaamassa niitä kohtia, mihin jalankulkijoiden päät törmäyksessä tavanomaisesti iskeytyvät. Myös konepeiton etureuna tarjosi jonkinasteista suojaa jalankulkijalle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2005
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  A-sarja
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä