Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lexus GS300 2005

etutörmäys 15 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
lasten suoja 41 (84%)

Lexus GS saavutti hyvän tuloksen etutörmäystestissä menettäen vain hieman yli pisteen. Auton kori osoittautui erittäin vahvaksi: törmäyksessä tapahtui hyvin vähäisiä muodonmuutoksia. Vahva rakenne tarjosi hyvää suojaa aikuiselle. Turvavarusteluun kuuluvat kaksivaiheiset etuturvatyynyt, polviturvatyynyt edessä sekä turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet niin etu- kuin takaistuimien reunapaikoilla. Etuistuimilla on turvavyömuistutin. Lapsimatkustajalle GS tarjosi erittäin hyvän suojan. Jalankulkijaturvallisuus katsottiin melko hyväksi. Sivutörmäystesti uusittiin poikkeuksellisesti sen jälkeen, kun Lexus oli tehnyt muutoksia auton ensimmäisessä testissä auenneeseen oveen.

Etutörmäys

Auton korissa tapahtui erittäin vähäisiä muodonmuutoksia. Kaksivaiheiset turvatyynyt yhdessä esikiristimien ja voimanrajoittimien kanssa toimivat hyvin, ja pitivät rintaan sekä jalkoihin kohdistuneet rasitusvoimat pieninä. Etuistuinten polviturvatyynyt toimivat hyvin. Jalkatilassa havaittiin pieniä muodonmuutoksia, jotka jatkuivat keskitunnelin yläpuolella. Jalkatilojen pehmusteet tarjosivat lisäsuojaa.

Sivutörmäys

GS sai täydet pisteet sekä sivu- että pylvästesteissä. Matkustajia suojasivat istuimeen asennetut sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Jälkimmäiset turvasivat myös takamatkustajia.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä manuaalisesti toiminnasta hansikaslokeroon sijoitetulla kytkimellä. Kytkimen sijainnista kerrotaan kojelaudassa etumatkustajan kohdalla olevassa irrotettavassa tarrassa. Mikäli turvatyyny ei ole toiminnassa, palaa keskikonsolissa tästä kertova merkkivalo. Kuusikielinen, etumatkustajan aurinkolipan molemmille puolille painettu teksti varoittaa selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen etupenkille sijoittamisesta. Testissä käytetty 3-vuotiaalle lapselle tarkoitettu turvaistuin oli Lexuksen merkillä myytävä Britax Römer Duo Plus. Se asennettiin kasvot menosuuntaan ISOFIX-järjestelmän kiinnityspisteisiin. Puolitoistavuotias lapsi istui Römer Duo Plus -istuimessa, joka kiinnitettiin aikuisen turvavyöllä. Molempien lasten turvallisuus oli erittäin hyvä.

Jalankulkijatörmäys

Puskurissa olevat ja jalankulkijatörmäystä vaimentavat pehmusteet toimivat melko hyvin aikuis- ja lapsijalankulkijan pään iskeytymisalueilla. Puskurissa oli jalankulkijan turvallisuutta hyvin huomioivia osia, mutta puskurin etureuna jalankulkijaan törmätessä ei ollut kovin turvallinen. Kokonaisarvosana jäi vain vähän kolmen tähden tuloksesta. Hyvä suoritus Lexukselta jalankulkijaturvallisuudessa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2005
 • Auton valmistaja:

  Lexus
 • Malli:

  GS300
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä