Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Cee'd 2012

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 43 pistettä (88 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (61 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Kia Ceed sai tulokseksi 5 tähteä

Kia Ceedin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Ceedin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kia osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sen sijaan sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan ja vatsanseutu vähäisen suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Ceed sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiasta simuloiville nukeille antamastaan suojauksesta törmäystestissä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteitä testissä. Autossa varoitetaan selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi pääosin hyvin jalankulkijan jalkoja, mutta konepellin etureunan suoja oli vähäistä useimmissa testikohdissa. Lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa konepeitto suojasi hyvin, kun taas aikuisen pään iskeytymiskohdissa suoja oli joko huono tai vähäinen.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei arvioitu, sillä se ei ole vakiovaruste kaikissa Ceed-malleissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Cee'd
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  61%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%