Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Ceed 2007

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)
lasten suoja 37 (76%)

Kia Cee’d sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta, neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta sekä kaksi tähteä neljästä jalankulkijaturvallisuudesta.

Kia Cee’din varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja esikiristimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten.

Etutörmäystesti

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille. Kytkinpoljin liikkui yli 100 millimetriä taaksepäin, mutta jalkatilaan ei tullut repeämiä.

Sivutörmäystesti

Kia Cee’d sai täydet pisteet sekä pylväs- että sivutörmäystestissä.

Lapsiturvallisuus

Kia sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsimatkustajan etu- ja sivutörmäystesteissä. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois lastenistuimen asentamista varten. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Myöskään turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistuttava varoitustarra ei ollut riittävän selvä, eikä se ollut koko aikaa näkyvillä. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli merkitty epäselvästi.

Turvavyömuistutin

Kia Cee’dissä on turvavyömuistutin sekä etu- että takaistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri ei saanut testissä lainkaan pisteitä jalankulkijoiden säärille tarjoamastaan suojasta. Myös auton konepeiton tarjoama suoja aikuisen jalankulkijan päälle törmäystilanteessa arvioitiin pääosin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Ceed
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä