Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Carens 2007

etutörmäys 9 (56%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 9 (25%)
lasten suoja 34 (69%)

Kia Carens sai aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta neljä tähteä viidestä ja lapsiturvallisuudesta kolme tähteä viidestä. Jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli yksi tähti neljästä.

Kia Carensin varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyyny sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten.

Etutörmäystesti

Vaikka kuljettajan jalkatila ei repeytynyt, se kuitenkin kärsi suurista muodonmuutoksista ja kytkinpoljin työntyi sisäänpäin törmäystilanteessa. Näiden takia auto sai huonon arvosanan kuljettajan jaloille tarjoamastaan suojasta. Kojelaudan rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Kia Carens sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestissä testinuken mittareiden perusteella. Sivutörmäystestissä kuljettajan ovi aukesi, joten auto menetti yhden pisteen.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin voidaan käyttää selkä menosuuntaan asetettavaa lasten turvaistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selvästi tietoa turvatyynyn tilasta. Tarra, jossa varoitettiin turvaistuimessa selkä menosuuntaan istuvan lapsen sijoittamisesta etuistuimelle, oli vain englanniksi ja vain toisella puolella häikäisysuojaa, joten se ei ole aina näkyvillä. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Kia Carensissa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla, mutta etumatkustajan paikalla oleva muistutin ei täyttänyt Euro NCAP:n vaatimuksia.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä sekä jalankulkijan jalkojen että pään suojasta. Auton puskuri sai sen sijaan täydet pisteet.

Euro NCAP kysyy rutiininomaisesti autonvalmistajilta todisteita siitä, että heidän autonsa suoriutuvat törmäystestistä yhtäläisesti, riippumatta onko kyseessä oikealta vai vasemmalta ohjattava malli. Kia ei pystynyt esittämään todisteita siitä, että Carensin oikealta ohjattava malli suoriutuisi törmäystestistä samalla tavalla kuin vasemmalta ohjattava malli. Tämän takia Euro NCAP ei pysty vakuuttamaan, että saadut tulokset pätevät myös oikealta ohjattavaan malliin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Carens
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä