Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Jeep Renegade 2014

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (87 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijan suoja 24 pistettä (65 %)
turvavarusteet 10 pistettä (74 %)

Jeep Renegade sai tulokseksi 5 tähteä

Jeep Renegaden varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet ja kaksivaiheiset esikiristimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on iSize-Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Jeep osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan polvilleen, jotka voivat kolaritilanteessa osua kojelautaan. Kuljettajanukke sai etutörmäystestissä hyvän suojan koko vartalolleen. Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Renegade sai täydet pisteet. Jopa pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Etu- ja takaistuimet antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste, ja se toimii taajamanopeuksilla. Koska järjestelmä ei ole vakiovaruste, sitä ei kuitenkaan huomioitu taajamanopeus-arvostelussa.

Lapsimatkustajien suoja

Renegade sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetuissa 0+/1-painoluokan turvaistuimissa istuneille 1,5- ja 3-vuotiaita lapsia simuloiville nukeille antamastaan suojasta. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet.

Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja hyvin kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan lantiolle antama suoja vaihteli puolestaan valtaosin huonon ja heikon välillä. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä useimmissa kohdissa hyvin ja muissakin kohdissa riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Säädin, jolla kuljettaja voi asettaa ylärajan auton nopeudelle, on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste. Järjestelmä toimii niin taajama- kuin maantienopeuksilla. Sen oletetaan olevan useimmissa myydyissä Renegade-malleissa, joten se huomioitiin arvostelussa. Järjestelmä toimi hyvin. Myös kaistavahti on lisävaruste, mutta koska sen ei odoteta ylittävän Euro NCAP:n asennusmäärävaatimuksia, sitä ei huomioitu arvostelussa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Jeep
 • Malli:

  Renegade
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  74%
  100%