Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Jeep Cherokee 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)
turvavarusteet 7 pistettä (74 %)

Jeep Cherokee sai tulokseksi 5 tähteä

Cherokeen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Jeep osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan sivutörmäystestissä, josta auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Cherokee sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiaalle lapselle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyä ei voi kytkeä pois, joten istuimella ei tule käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Tästä kertova varoitus ei ollut kiinnitetty riittävän pysyvästi aurinkolippaan, joten se ei vastannut Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien painoryhmien turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa turvallisesti paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja kaikissa testatuissa kohdissa ja ansaitsi täydet pisteet. Sen sijaan konepellin etureuna antoi huonon suojan lantion alueelle useimmissa testatuissa kohdissa. Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle vaihteli ollen monin paikoin hyvä tai riittävä, mutta huono pääosin tuulilasin kehysten ympärillä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on Cherokeen vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Vakiovarusteinen kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin antaa varoituksen ylittyvästä nopeudesta. Varoitin vastasi tällaiselle järjestelmälle asetettuja vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Jeep
 • Malli:

  Cherokee
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  74%
  100%