Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Infiniti Q50 2013

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Infiniti Q50 sai tulokseksi 5 tähteä

Infiniti Q50:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etu- sekä takaistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Infiniti osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan.

Pylvästestissä sivuturvatyynyn epätäydellinen täyttyminen aiheutti loukkaantumisriskin rintakehän ja lantion seudulle. Sivuturvatyynyn venttiilin havaittiin jääneen jumiin oven reunukseen, mikä vuoksi turvatyynyyn oli tullut repeämä. Tämä aiheutti turvatyynyn liian nopean tyhjenemisen ja mahdollisen suojan heikkenemisen. Rintakehän ja lantion suoja arvioitiin vähäiseksi. Infiniti tutkii ongelmaa ja on pyytänyt Euro NCAP:ia arvioimaan sivutörmäysturvallisuuden uudelleen ongelman korjaamisen jälkeen.

Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Q50 sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiasta lasta simuloineille nukeille antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta ja järjestelmä sai pisteet. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla Q50:een ja Infiniti tulee päivittämään tämän tiedon myös käyttäjän ohjekirjaan.

Jalankulkijatörmäys

Q50:ssä on aktiivinen konepeitto. Kun sensorit huomaavat osumisen jalankulkijaan, konepeitto kohoaa tehden lisää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. Infiniti osoitti, että järjestelmä havaitsi erikokoiset jalankulkijat ja toimi myös testinopeutta suuremmissa nopeuksissa. Siksi testi tehtiin järjestelmä aktivoituna.

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä hyvin tai riittävästi. Ainoastaan tuulilasinpilareiden kohdalla suoja oli huono. Puskurin antama suoja jaloille oli paikoin hyvä ja paikoin vähäinen. Konepellin etureuna suojasi huonosti kaikissa testatuissa kohdissa, eikä saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin vastaa sille asetettuja vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Infiniti
 • Malli:

  Q50
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%