Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai Sonata 2006

etutörmäys 9 (56%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 12 (33%)
lasten suoja 37 (76%)

Hyundai Sonata sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Myös lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kaksi tähteä neljästä.

Hyundai Sonata on varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyillä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikat on varustettu Isofix-kiinnikkeillä lastenistuinta varten.

Etutörmäystesti

Testitulokset osoittavat, että kuljettaja olisi loukkaantunut törmäystilanteessa vasemman polven osuessa ohjauspylvään koteloinnin alaosaan. Kojelaudan muotoilu ei ollut turvallisuudeltaan paras mahdollinen, ja voisi aiheuttaa mahdollisia vammoja kuljettajalle ja edessä matkustavalle. Auton polkimet työntyivät törmäystilanteessa sisäänpäin kohti kuljettajan nilkkoja ja sääriä.

Sivutörmäystesti

Hyundai ei ollut tyytyväinen Sonatan alkuperäiseen tulokseen sivutörmäystestissä. Euro NCAP antoi Hyundaille mahdollisuuden tehdä parannuksia autoon, ja testasi sen uudestaan korjausten jälkeen.

Lapsiturvallisuus

Hyundai Sonata sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsimatkustajan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Kuljettajalle kerrottava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi selkeä, samoin Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Hyundai Sonatassa on turvavyömuistuttimet kuljettajan ja etumatkustajan paikalla ja ne vastasivat Euro NCAP:n vaatimuksia.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton alue, johon aikuisen jalankulkijan pää törmäyksessä todennäköisesti osuisi, sai kohtalaisen arvosanan. Sekä auton puskuri että konepeiton etureuna jäivät testissä pisteittä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Sonata
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä