Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai Santa Fen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: etumatkustaja, takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Hyundai osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan koko vartalon suoja oli hyvä ja takamatkustajien hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kuljettajan vartalonosien suoja oli hyvä. Päätä suojaava turvaverho jäi kiinni C-pilariin eikä lauennut suunnitellusti ja repeytyi laukeamisessa. Hyundai tutki ongelman ja on muuttanut turvatyynyn kiinnityksiä testin jälkeen valmistettuihin autoihin. Ennen muutosta valmistetut autot Hyundai on kutsunut takaisin. Korjatulla kiinnityksellä repeytymistä ei tapahtunut. Turvatyyny ei kuitenkaan uusintatestissäkään lauennut oikein ja kuljettajan päänsuoja sekä sivu- että pylvästestissä oli sen johdosta vain riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti huonoa piiskaniskusuojaa. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä 6- että 10-vuotiasta simuloivien nukkejen vartalonsuoja oli hyvä tai riittävä lukuun ottamatta 10-vuotiaan niskan suojaa, joka arvoitiin vähäiseksi niskan jännityksen takia. Sivutörmäyksessä vartalonsuoja oli molemmille nukeille hyvä.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä saa tästä pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä, huono suoja oli tuulilasin alareunalla ja jäykillä tuulilasin pylväillä. Puskuri tarjosi hyvän tai riittävän suojan jalankulkijan jaloille. Lantion suoja oli hyvä tai vähäinen.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat riittävällä tarkkuudella, mutta pyöräilijöiden havaitseminen oli vähäistä.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Vakiovarusteinen kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla sekä voi toimia myös vaikeammissa hätätilanteissa. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin auttaa hallitsemaan ajoneuvon nopeutta. Turvavyömuistutin on vakiovaruste kaikilla penkeillä, myös vaihtoehtoisella kolmannella rivillä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Santa Fe
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  76%
  100%