Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai Santa Fe 2006

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 29 pistettä
jalankulkijatörmäys 0 (0%)
lasten suoja 37 (76%)

Hyundai Santa Fe sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Myös lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä. Jalankulkijaturvallisuudesta auto ei saanut yhtään tähteä.

Hyundai Santa Fe oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyllä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Edessä istuvien paikoilla oli turvavöiden esikiristimet sekä voimanrajoittimet, ja kuljettajan paikalla lisäksi turvavyömuistutin. Takaistuimen reunapaikat oli varustettu Isofix-kiinnikkeillä lastenistuinta varten.

Etutörmäystesti

Kojelaudan muotoilu ei ollut turvallisuudeltaan paras mahdollinen, aiheuttaen loukkaantumisriskin sekä kuljettajalle että etumatkustajalle.

Sivutörmäystesti

Santa Fe sai täydet pisteet sivutörmäystestistä. Pylvästestissä päätä suojaava turvaverho ei toiminut odotetulla tavalla, ja kyseisestä osiosta Hyundai sai vain yhden pisteen kahdesta mahdollisesta.

Lapsiturvallisuus

Hyundai Santa Fe sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsimatkustajan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Kuljettajalle kerrottava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi selkeää, samoin Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli epäselvästi merkitty. Lastenistuimen asentamisen vaaroista etumatkustajan paikalle silloin, kun turvatyyny on päällä, ei kerrota riittävästi.

Turvavyömuistutin

Hyundai Santa Fessä on turvavyömuistutin kuljettajan paikalla, mutta sen varoitusääni ei ollut tarpeeksi voimakas ja selkeä.

Jalankulkijaturvallisuus

Santa Fe ei saanut yhtään pistettä eikä tähteä jalankulkijaturvallisuudesta. Autonvalmistajilla on mahdollisuus ehdottaa Euro NCAP:lle testattavaksi osa-alue, jonka he uskovat saavan paremman tuloksen kuin Euro NCAP:n testaama alue. Hyundai ei ehdottanut kyseistä uusintatestiä Santa Fe:lle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Santa Fe
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0/5 tähteä