Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Jazz 2009

aikuismatkustajien suoja 28/36 (78 %)
lasten suoja 39/49 (79 %)
jalankulkijatörmäys 22/36 (60 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Honda Jazz sai tulokseksi viisi tähteä.

Honda Jazzin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä (VSA).

Aikuismatkustajien suoja

Honda Jazzin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan jalkatila menetti muotonsa, mutta se säilytti vakautensa eikä repeytynyt. Polkimien ja etenkin kytkinpolkimen siirtyminen oli voimakasta, mikä johti pistemenetykseen. Kojelaudan muutokset aiheuttivat vaaran etumatkustajien polville ja reisille. Pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko, mikä aiheutti rintakehän vammautumisriskin. Muut kehonosat saivat kuitenkin hyvän suojan sekä sivutörmäys- että pylvästestissä. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Sekä kolmevuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahduksen suoja oli hyvä etutörmäyksessä, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Myös sivutörmäyksessä nukkejen päät oli hyvin suojassa. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Honda Jazz sai puskurin osalta täydet pisteet. Konepeiton osalta aikuisen jalankulkijan pään suoja oli hyvä, mutta lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta huono.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on tällä hetkellä saatavana lisävarusteena osaan malleista osassa maita. Tammikuuhun 2010 mennessä ajonvakautusjärjestelmä lisätään kaikkiin Honda Jazz -malleihin vakiovarusteeksi Euroopassa. Kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Jazz
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%