Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda CR-Z 2010

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (93 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (71 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Honda CR-Z sai tulokseksi 5 tähteä

Honda CR-Z:n etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Auton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Honda CR-Z:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja kuljettajan sekä etumatkustajan reidet ja polvet saivat hyvän suojan loukkaantumista vastaan. Lisätesteillä Honda pystyi osoittamaan, että erikokoisten ja eri asennoissa istuvien matkustajien reidet saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikkien vartalon osien suoja oli hyvä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suojaus oli riittävä. Suoja peräänajokolarin piiskaheilahdusvammoja vastaan oli hyvä.

Lasten suoja

Etuistuinten ollessa Euro NCAP -testissä käytettävässä asennossa, Hondan suosittelemat lasten turvaistuimet eivät mahdu takapenkille. Siksi aikuisten ja lasten turvallisuuden määrittelemiseksi tehtiin erilliset testit. Aikuismatkustajien suoja testattiin istuinten ollessa Euro NCAP:n standardin mukaisessa asennossa ja lasten suoja etuistuinten ollessa edempänä siten, että turvaistuimet mahtuivat taakse. Lastenistuinta asennettaessa, etuistuimet on syytä siirtää niin eteen kuin on käytännössä mahdollista.

Etu- ja sivutörmäystestissä molemmat testinuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Selkeä pysyvä merkintä varoittaa käyttämästä selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta etupenkillä, jos turvatyynyä ei ole kytketty pois päältä. CR-Z:n etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta voidaan käyttää etuistuimella. Kuljettaja saa selkeän ilmoituksen turvatyynyn tilasta ja vääränlaisen käytön aiheuttamista riskeistä. Isofix -kiinnikkeiden ja top tether -ankkureiden paikat takapenkillä on merkitty erittäin hyvin ja CR-Z:ssa voidaan käyttää yleislastenistuimia.

Jalankulkijatörmäys

Suurin osa puskurista ja konepeiton etureunasta antoi hyvän suojan. Konepeiton alueet, joihin lapsen tai lyhyen aikuisen pää todennäköisimmin iskeytyisi, suojasivat hyvin päätä, mutta muilla alueilla pään suojaus vaihteli.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) on vakiona kaikissa Euroopassa myytävissä Honda CR-Z -malleissa. Lisäksi kaikilla istuimilla on älykäs turvavyömuistutin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  CR-Z
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%